Thema permanente vorming: De toekomst van het beroep advocaat

Ook voor het werkingsjaar 2018-2019 voorziet De Conferentie voor u in een volledige lessenreeks in het kader van de permanente vorming. Opnieuw zijn wij op zoek gegaan naar actuele onderwerpen, boeiende sprekers en een forum voor debat.

Dit jaar werd als centraal thema voor de lessenreeks gekozen voor ‘De toekomst van het beroep van advocaat’. Het thema biedt aanknopingspunten om in te spelen op de nieuwste wetgevende ontwikkelingen in ieder vakgebied, op de vereisten van een modern kantoor, met inbegrip van marketing en media, en op de inrichting van samenwerkingsverbanden en afspraken binnen het kantoor. 

De prijs voor de volledige lessenreeks of voor één enkele opleiding is en blijft concurrentieel (lees: zeer laag) en zoals altijd is het de bedoeling iedere opleiding toegankelijk, bereikbaar en uiterst kwalitatief in te vullen. De idee is dat iedere lezing voldoende achtergrond biedt voor iedere advocaat en voldoende uitdaging en mogelijkheid tot debat voor de specialist in het vakgebied.

Zoals u allicht weet, zijn de vereiste punten voor de permanente vorming voor het gerechtelijk jaar 2018-2019 opgetrokken naar 20 punten i.p.v. de vertrouwde 16 punten.

Voortaan betekent dat voor de lessenreeks van De Conferentie dat er minstens 10 opleidingen worden aangeboden in iedere Afdeling: Mechelen, Turnhout en Antwerpen. Met een abonnement op een volledige lessenreeks heeft u dus meteen alle benodigde punten voor dit gerechtelijk jaar. Op iedere plaats is ook een opleiding deontologie voorzien om het pakket zo helemaal volledig te maken.

Het onderscheid tussen juridische en niet-juridische punten is niet meer. Dat was voor ons de aanleiding om na te denken over opleidingen die niet specifiek juridisch zijn, maar wel een grote toegevoegde waarde kunnen bieden voor iedere advocaat.

Zo zal u dit jaar onder meer een sessie communicatie- en mediatraining worden aangeboden en een sessie time management 2.0 ‘Getting things done’.

Ook nieuw is naast een eengemaakte Balie, een eengemaakte conferentie. Een abonnement op de volledige lessenreeks is daarmee geen verplichting meer om elke studiemiddag of -avond in ofwel afdeling Mechelen, ofwel afdeling Turnhout, ofwel afdeling Antwerpen te volgen, maar een paspoort om volledig vrij 10 studiemiddagen of -avonden uit te kiezen.

Kortom, vanaf dit werkingsjaar stelt u zelf uw programma samen en kan u kiezen uit maar liefst 17 verschillende sprekers, gespreid over 30 verschillende opleidingsmomenten, op 3 verschillende locaties binnen de Balie Provincie Antwerpen.

U snijdt een programma op uw maat en als u een sessie mist die u absoluut wilde bijwonen, dan kan u die meestal eenvoudigweg nog op een andere locatie volgen. Onderaan vindt u een greep uit de lezingen die u dit werkingsjaar mag verwachten.

Ten slotte willen we u al meegeven dat een inschrijving op de abonnementsformule betekent dat u ook geniet van een fikse korting op de inschrijvingsprijs van een studiedag of -namiddag in samenwerking met VOKA, waarvoor nu al alle voorbereidingen worden getroffen. De insteek van deze studiedag of -namiddag is een dialoog tussen advocaat en bedrijfsleven met uiteraard voordien, tijdens en nadien de mogelijkheid tot netwerken. Zodra we u hier meer over kunnen vertellen, zal u het lezen.

Wij zijn enthousiast over het programma en de vele nieuwigheden die we u kunnen aanbieden. We hopen u dan ook talrijk te mogen begroeten op de eerste sessies begin oktober.

vr 5 okt 2018  | permanente vorming
Advocaten en Boek VI van het WER: waar deontologie en economisch recht elkaar aanvullen

Binnenkort zijn advocaten gewone ondernemingen: gedaan met bijzondere wetgeving in de vorm van een afzonderlijk boek in het WER en gedaan met de voortdurende discussies over die uitzonderlijke behandeling voor het Hof van Justitie. Wat betekent dit nu werkelijk in de dagdagelijkse praktijk van advocaat?

vr 5 okt 2018  | permanente vorming
Omgang met (nieuwe) media: begrip en onbegrip

Johan Van Rooy vertelt over de onstilbare honger van oude en nieuwe media naar pittige en sappige verhalen. Hij geeft inzicht in hoe de Vlaamse media werken, waar ze op kicken en wat hun zwakke plekken zijn.

ma 1 okt 2018  | permanente vorming
Advocaten en Boek VI van het WER: waar deontologie en economisch recht elkaar aanvullen

Binnenkort zijn advocaten gewone ondernemingen: gedaan met bijzondere wetgeving in de vorm van een afzonderlijk boek in het WER en gedaan met de voortdurende discussies over die uitzonderlijke behandeling voor het Hof van Justitie. Wat betekent dit nu werkelijk in de dagdagelijkse praktijk van advocaat?

ma 1 okt 2018  | permanente vorming
Abonnement 10 sessies Permanente vorming

Een inschrijving op de abonnementsformule betekent dat u ook geniet van een fikse korting op de inschrijvingsprijs van een studiedag of -namiddag in samenwerking met VOKA, waarvoor nu al alle voorbereidingen worden getroffen.