vr 16 nov 2018 | permanente vorming
Permanente vorming - Gesprek over de advocaat van morgen (Turnhout)

Mr. Marco Schoups is vennoot in het advocatenkantoor SCHOUPS en co-voorzitter van de Belgische Vereniging voor Bouwrecht. Hij kan bogen op dertig jaar ervaring in de advocatuur. Maar vooral is hij de eerste Stafhouder van de Orde van Advocaten van de provincie Antwerpen en in die hoedanigheid uitstekend geplaatst om een blik te werpen op de toekomst van de advocatuur in onze provincie.

Mr. Patrick Hofströssler is vennoot bij EUBELIUS sinds 2000 en ook al nagenoeg 30 jaar actief als advocaat aan de Balie van Brussel. Hij was één van de twee experten aangesteld om een rapport te maken over de toekomst van het advocatenberoep. Dit rapport werd vorig jaar overhandigd aan de Minister van Justitie, overgemaakt aan de voorzitter van de OVB en becommentarieerd door diverse stafhouders.

Meer dan louter kritiek of een waarschuwing voor grote wijzigingen en uitdagingen, leest het Rapport over de Toekomst van het Advocatenberoep als een blauwdruk van wat en wie de advocaat van morgen zou kunnen zijn aan de hand van opportuniteiten en concrete voorstellen.

Het rapport is natuurlijk vooral een uitgangspunt voor debat, een uitnodiging om ten gronde na te denken over wie de advocaat van morgen is en welke rol hij kan spelen. En precies daarover gaan Mr. Hofströssler en Mr. Schoups het gesprek aan, ieder vanuit zijn specifieke invalshoeken en kennis.


Wanneer
vr 16 nov 2018 12u00 tot
16u00
Waar
De Casteleer, Pastorijstraat 38, Kasterlee
Wie

Advocaten en stagiairs

Prijs
€ 60.00 (Niet leden)
€ 45.00 (Leden)
Info

Met lunch stipt om 12.00 uur

Tableau-advocaten die inschrijven kunnen dat online.

Stagiairs die inschrijven kunnen dat door een e-mail aan Ann Tulmans voor Turnhout, aan Ann Bellens voor Mechelen en aan Tim Baes voor Antwerpen met duidelijke vermelding of u eerste-, tweede- of derdejaarsstagiair bent : 

 - Advocaten-stagiairs 1ste : gratis ; 

- Advocaten-stagiairs 2de en 3de jaar als lid: 40 euro ; 

- Advocaten-stagiairs 2de en 3de jaar als niet-lid: 45 euro;

Koop ticket op naam van:

Extra ticket {{index}}

U dient een voornaam in te vullen.

U dient een achternaam in te vullen.

{{row.message}}

{{ errors.first('tickets[' + index + '][email]') }}


De Conferentie provincie Antwerpen maakt gebruikt van cookies om uw gebruiks ervaring te verbeteren.

Akkoord